Preporuke

“Primjenjujući dobivene savjete od magistra Bratkovića postižem zaista iznimne rezultate i svakako bih ga kao stručnjaka nutricionista preporučila svima, vegetarijancima i sportašima.”

Vegetarijanstvo i sportska prehrana

Poslovna sam žena te sam preko 16 godina vegetarijanka. Moj je ritam života vrlo visokog intenziteta, a uz to sam vrlo aktivni rekreativni sportaš. Većinu slobodnog vremena posvećujem treniranju na ozbiljnijoj razini; moji treninzi u teretani su funkcionalnog tipa (kombinacija cardia i snage), vjezbam u teretani.
Kako su treninzi u teretani su mi postajali sve jači, a energije, snage i mišića sam imala sve manje, obratila sam se magistru nutricionizma Nenadu Bratkoviću kako bi dobila savjet u svezi prilagodbe moje vegetarijanske prehrane.
Moji ciljevi bili su povećanje kondicije i funkcionalnosti te mišićna definicija. Nakon što sam gospodinu Bratkoviću poslala informacije o svojim prehrambenim navikama i višednevni dnevnik prehrane, dogovorili smo telefonsko savjetovanje.
Kroz savjetovanje objasnio mi je osnovne principe prehrane sportaša, omjere unosa ugljikohidrata, proteina i masti te ostalih hranjivih tvari za maksimiziranje rezultata. Također mi je preporučio izvore proteina prilagođenih vegetarijanskoj prehrani.

 

Rezultati su sjajni; ne samo sa sam postigla promjena u svom izgledu koju svi primjećuju te definicija mišića odlično napreduje, da me čak i moja trenerica pitala što sam to promijenila i napravila, već imam i puno više energije.
Primjenjujući dobivene savjete od magistra Bratkovića postižem zaista iznimne rezultate i svakako bih ga kao stručnjaka nutricionista preporučila svima, vegetarijancima i sportašima.

 

Anita,
33 god.
manager
Dalmacija
lipanj 2014.

Moram Vam priznati da nikada u životu nisam jela bolje, a mršavila. 

Dijetoterapija metaboličkog sindroma

Hvala Vam za ove predivne recepte i za Vašu profesionalnu pomoć… Moram Vam priznati da nikada u životu nisam jela bolje, a mršavila. Tako sam sretna… Napokon se osjećam dobro i mršavim, nakon svih klinika koje sam obilazila i tražila rješenje. Evo, do sada sam izgubila  ukupno 13,5 kg…i dalje brojim. Svi primjećuju rezultat, no još je bitnije da se moje zdravstveno stanje i osjećanje u vlastitom tijelu znatno poboljšalo. Veliko hvala!

 

Ksenija,
45 god.
managerica
Zagreb
prosinac 2009.

„Rezultati su bili takvi, da je moj liječnik specijalist internist, vidjevši nalaze, rekao:

 – „Što ste radili da su se parametri krvne slike toliko popravili? Što god da ste jeli, samo nastavite time!“

Dijetoterapija inzulinske rezistencije i bolesti jetre

Magistru Bratkoviću obratio sam se zbog ozbiljnih problema sa zdravljem i poremećaja metabolizma sa kojim sam se borio godinama, bez uspjeha. Naime, vrlo stresan posao rezultirao je s lošom prehranom te nedostatkom fizičke aktivnosti.  Posljedica takvog načina prehrane i života bio je: ozbiljni problem znatno povišenih parametara masnoća, bilirubina, feritina u krvi, te sam upućen od strane liječnika na niz pretraga koji su pokazali obilnu masnu infiltraciju jetre uz difuznu leziju jetre, a potvrđena mi je i inzulinska rezistencija te blaga hipertenzija i srčane aritmije.

Već od samog početka izuzetno me ugodno iznenadio individualni pristup gosp. Bratkovića i pažnja koju je posvetio mom konkretnom slučaju ozbiljno razmatrajući sve moje liječničke nalaze u kontekstu prehrane.

Mag. Bratković mi je prema mojem zdravstvenom stanju i indikacijama osmislio program prehrane i konkretnih dodataka prehrani, koji je u najvećoj mjeri uvažavao i moje prehrambene gurmanske afinitete. Naime, on je sadržavao namirnice i obroke kojia su meni bili izuzetno prihvatljivi, pa je privikavanje na moj novi program prehrane prošlo bezbolno.

Zahvaljujući tome što sam se po prvi puta susreo sa stručnjakom koji je uvažavao sve moje specifičnosti prehrane i preferencija i zdravstvenog stanja, postignut je jelovnik koji je meni odgovarao i u kojem se nisam osjećao iscrpljen i gladan kao prije. Naime, nekoliko puta sam bio na raznim dijetama za smanjenje masnoća u krvi ili za mršavljenje. Takav pristup me oduševio i omogućio mi da ustrajnpo nastavim takvom prehranom.

Već za 3 tjedna na ponovljenim krvnim pretragama pokazalo se da je gosp. Bratković bio u pravu te da po prvi puta moje krvne pretrage nisu pokazivale povišene masnoće i bilirubin, a feritin je pao skoro u referentne vrijednosti što mi je uistinu bilo nevjerovatno, pogotovo u tako kratkom roku.

Na mjerenju nakon 4 tjedna jasno je bilo da sam i tjelesnu težinu smanjio za 5,1kg, kao i opseg struka i bokova, a jeo sam više nego ikad, no ovaj put – uz promijenjene omjere pojedinih namirnica. Osobito mi je pomogla konstantna stručna podrška mag. Bratkovića, kao i njegovi odgovori na sva moja pitanja.

 

U svega 5 i pol tjedana provođenja programa prehrane magistra Bratkovića rezultati su bili sljedeći:

ukupni kolesterol mi je pao s 8,7 na 4,2

trigliceridi s 6,3 na 1,4

urati više nisu bili povišeni, već u dozvoljenim vrijednostima!

Ukratko, rezultati su bili takvi, da je vidjevši nalaze, moj liječnik specijalist internist rekao:

Što ste radili da su se parametri krvne slike toliko popravili? Što god da ste jeli, samo nastavite time!“

 

Trenutačno nastavljam sa drugim ciklusom prehrane te vjerujem da će rezultati biti trajni. Osim evidentnih rezultata koji se vrlo lako mjere krvnim parametrima, subjektivno se osjećam odlično i imam puno više energije nego prije kada sam jeo kaloričnu i praznu hranu.

 

Magistra Bratkovića mogu preporučiti svima koji se žele naučiti hraniti zdravo, kao i onima koji do zdravlja žele doći koristeći zdravu prehranu, i korisne dodatke prehrani, ovisno o njihovim individualnim stanjima i željama, a da pri tome ne gladuju i ne budu iscrpljeni.

Nisam vjerovao niti sam da će mi hrana biti učinkovitija nego bilo kakav lijek, ali sada sam se uvjerio u potpunosti i sada shvaćam da mi je dosadašnji način prehrane bio ujedno i najveći neprijatelj.

 

Zahvaljujem još jednom magistru Bratkoviću na velikoj stručnosti,  i na profesionalnom pristupu.

 

B.C.
39 god.
dipl.oecc.
Zagreb
lipanj 2015.

„Uz neupitnu stručnost i iskustvo koje ima, otvorena komunikacija puna profesionalnog povjerenja i iskrenosti temelj je naše suradnje i odličnih rezultata, i stoga ga rado preporučam svima koji žele napraviti kvalitetnu promjenu u svojoj prehrani, zdravlju, i stilu života.“

Dijetoterapija metaboličkog sindroma

Radeći dugi niz godina posao managera, uz visoku razinu stresa nagomilao sam popriličan višak kilograma (108kg na 173cm visine). Uslijed toga su se, za mene neočekivano, posljedično počele javljati razne bolesti: od povećanja šećera, kolesterola i urata u krvi do raznih upalnih procesa. Uglavnom, nisam bio zdrav i nisam se dobro osjećao te sam stoga nastojao takvo stanje promijeniti.

 

Nakon nekoliko neuspješnih pokušaja sa raznim dijetama, na inicijativu supruge posjetio sam magistra Bratkovića. Na samom početku, mag. Bratković je napravio detaljnu analizu mojeg zdravstvenog stanja, mojeg načina prehrane, nakon čega sam započeo s ciljanim jelovnikom i toliko željenim skidanjem kilograma uz njegovo stručno vodstvo i angažman.

 

Od prvog susreta do danas, prošlo je 5 mjeseci i g. Bratković kontinuirano prati moj napredak ka ciljanoj težini. Trenutno sam na 91 kg, dakle smanjio sam na pravilan jnačin 17 kilograma, i dalje brojim. Magistar Bratković me stručno savjetuje i vodi u izazovima koji se javljaju u svakodnevnoj prehrani i uvijek je spreman odgovoriti na sva dodatna pitanja.

 

Uz neupitnu stručnost i iskustvo koje ima, otvorena komunikacija puna profesionalnog povjerenja i iskrenosti temelj je naše suradnje i odličnih rezultata, i stoga ga rado preporučam svima koji žele napraviti kvalitetnu promjenu u svojoj prehrani, zdravlju, i stilu života.

 

Dalibor K.
40 god.


manager
rujan 2015.

„Smatram da su me upute o prehrani i nutricionistička terapija koju mi je propisao magistar Bratković vratile na pravi put te sada znam da prehranu i svoje zdravlje trebam povjeriti stručnjaku koji zna što radi.“

Dijetoterapija mršavosti i pothranjenosti

Kako se oduvijek, čitav život, borim sa svojom mršavošću, manjkom kilograma, pothranjenošću i anksioznošću, samoinicijativan program “debljanja” doveo me do slabih i nikakvih pomaka na vagi.  Štoviše, moj nalaz krvne slike pokazao je povećani kolesterol u krvi, imam GERB, probavni zatvor i stalnu anskioznost koja me ometa u mojim studentskim obvezama.

 

Svega nekoliko dana nakon dolaska na zakazano nutricionističko savjetovanje kod magistra Bratkovića u NutriKliniku, primjenom njegovih preporuka o prehrani, počela sam se osjećati puno bolje, anksioznost je nestala, a parametri krvne slike počeli su se poboljšavati.

 

Smatram da su me upute o prehrani i nutricionistička terapija koju mi je propisao magistar Bratković vratile na pravi put te sada znam da prehranu i svoje zdravlje trebam povjeriti stručnjaku koji zna što radi.

 

Sve u svemu osjećam se odlično i nisam mislila da ću postići toliko puno dobrih rezultata u tako kratkom vremenu. Ali evo moguće je, zahvaljujući profesionalnom pristupu i znanju magistra Bratkovića.

 

Tihana Katić
20 god.
studentica
Zlatar
ožujak 2015.

„Moj sin osnovnoškolac koji ima dijagnosticiranu celijakiju, nije provodio pravilnu dijetoterapiju, što nisam znala. No, nakon Vašeg predavanja i održane edukacije u Dubrovniku dobio je sasvim drugi pogled na svoju prehranu i terapiju.“

Dijetoterapija celijakije u dječjoj dobi

Poštovani gospodine Nenade,

 

jako smo zadovoljni Vašim predavanjem, koje ste održali u Dubrovniku krajem 2011.godine u Udruzi oboljelih od celijakije. Često Vas spominjemo u mojoj obitelji.

 

Moj sin osnovnoškolac koji ima dijagnosticiranu celijakiju, nije provodio pravilnu dijetoterapiju, što nisam znala. No, nakon Vašeg predavanja i edukacije u Dubrovniku, dobio je sasvim drugi pogled na svoju prehranu i terapiju, a koliko čujem i druga djeca iz Udruge.

 

Ovo Vaše predavanje bilo je u pravi trenutak, jer bez obzira koliko mi roditelji tupili i ukazivali na probleme drago mi je da su shvatili opasnost  nepridržavanja preporuka o prehrani kod celijakije.

 

Olja Lasić 
voditeljica sekcije za celijakiju udruge kronično bolesnog djeteta  „Zajedno do zdravlja“ Dubrovnik
siječanj 2012.

„Sve u svemu osjećam se odlično i nisam mislila da ću postići toliko puno dobrih rezultata u tako kratkom vremenu. Ali evo moguće je, zahvaljujući profesionalnom pristupu i znanju magistra Bratkovića.“

Redukcijska dijeta: debljina

U jesen 2010. godine, u svojoj 27. godini i sa skoro 20 kg viška odlučila sam napraviti nešto za sebe. Na preporuku prijatelja, javila sam se magistru nutricionizma gosp. Bratkoviću.

 

Nakon nutricionističke obrade, primjenom programa prehrane počela sam jesti 5 obroka na dan, a nakon 5 mjeseci, uspjela sam uskladiti prehranu sa svojim dnevnim obavezama i rezultati su sjajni. Ujutro ustajem puna energije, preko dana ne osjećam umor, smanjili su mi se prištići po licu, i trenutno imam 12 kg manje, i dalje idem prema svojem cilju.

 

Sve u svemu osjećam se odlično i nisam mislila da ću postići toliko puno dobrih rezultata u tako kratkom vremenu. Ali evo moguće je, zahvaljujući profesionalnom pristupu i znanju magistra Bratkovića.

 

Iva Marešić
studentica
27 god.
Zagreb
ožujak 2011.

„Neizmjerno sam zahvalna magistru Bratkoviću jer mislim da mi se stanje ne bi popravilo bez njegove stručne pomoći i podrške.“

Dijetoterapija sindroma iritabilnog kolona

Prilikom pregleda kod specijaliste gastroenterologa, uspostavljena mi je dijagnoza sindroma iritabilnog kolona.  Doktor mi je propisao lijek koji uzimam, no nije mi rečeno ništa za prehranu, osim da izbjegavam slatko, i “suhu hranu”. No iako sam izbjegavala dosta toga, stanje nije bilo ništa bolje. Poteškoće koje sam osjećala bile su: osjećaj težine, nelagode i velike napuhnutosti trbuha nakon bilo čega što bih pojela, mučnine, grčevi te zatvor koji je trajao po par dana i rješavao se često jedino uz laksative, jer ništa drugo nije imalo učinka. I tako u krug. Uz sve to, nisam imala mogućnost obroka, prehrana mi uopće nije funkcionirala.

 

Kako se moje zdravstveno stanje nije nimalo poboljšalo, nakon što sam na internetu pročitala sve vrlo pozitivne komentare o njemu, obratila sam se u lipnju 2015. godine s punim povjerenjem magistru Bratkoviću, za stručnu nutricionističku pomoć.

 

Na prvim konzultacijama u NutriKlinici sam saznala sve namirnice koje ne smijem konzumirati te koje sve dodatke prehrani trebam uzimati kako bi se moje stanje poboljšalo, a koje mi nitko od liječnika kod kojih sam bila, do sada nije ni spomenuo.

 

Program dijetoterapije sam počela odmah primjenjivati te mi se stanje već počelo znatno popravljati nakon samo 3 dana. Apetit mi je bio veći, količinski sam mogla malo više pojesti te trbuh se počeo smanjivati, nije više bio napet, zajedno sa stolicom koja se napokon počela vraćati i biti redovita svaki dan,  jednom dnevno, a trbuh više nije napuhnut kao do sada. Količinski sada napokon mogu i više pojesti.

 

Neizmjerno sam zahvalna magistru Bratkoviću jer mislim da mi se stanje ne bi popravilo bez njegove stručne pomoći i podrške.

 

Željka Zeman
25. god
student
Kutina
rujan 2015.

„Rezultat? Anemije više nema, pazim što jedem, naučila sam kombinirati namirnice, i sada se osjećam zdravo, poletno i puna energije bez umora i manjka željeza u krvi!“

Dijetoterapija anemije

Iscrpljenost, nedostatak energije, loš san, bezvoljnost, anemija. Prvo ignoriranje: „nije to ništa, svakome se događa, način života je takav, proljetni umor, jesenski umor“, itd., itd. Ali, dalje više nije išlo, postajalo je neizdrživo. Odlučila sam da nešto moram promijeniti. Nenada sam upoznala u trkačkom svijetu, a i pratila sam njegove zanimljive kolumne o prehrani u medijima te ispravan i detaljan pristup svakom problemu i moj izbor kome se obratiti za stručnu pomoć doista je bio lak.

 

Upoznala sam ga sa svim simptomima, načinom života, nalazima i nakon toga sam dobila detaljan program prehrane prilagođen baš meni, ciljane dodatke prehrani i upute o mojoj dijetoterapiji, kako dalje. Naravno, bio je uvijek tu za sve moje nedoumice, pitanja, dileme… A bilo ih je! U početku nije bilo lako, to je bio potpuni zaokret, ne samo u prehrani, već i u načinu života. Ali, na dobre stvari se čovjek navikne, pogotovo što me i sam svojim primjerom “gurao” naprijed!

 

Rezultat?! Anemije više nema, pazim što jedem, naučila sam kombinirati namirnice, i sada se osjećam zdravo, poletno i puna energije! Umor, što je to?!

Preporučujem svima da povedu brigu o zdravlju i prehrani, uz stručnu pomoć vrhunskog stručnjaka – mag. Nenada Bratkovića.

 

Nives Čavić
37. god.
dipl.oecc.
Zagreb
prosinac 2013.

„Prve rezultate sam vidio već nakon dva tjedna držanja programa prehrane, a nakon dva mjeseca oni pravi rezultati bili su za mene naprosto fantastični. Otkad surađujem s magistrom Bratkovićem, primjećujem veliku pozitivnu promjenu u mojoj izvedbi pri samom treningu. Osjećam da imam puno više energije i da se puno brže oporavljam.“

Sportska prehrana: Povećanje mišićne mase i mišićna definicija

Moja suradnja s magistrom nutricionizma Nenadom Bratkovićem krenula je početkom 2015. godine kada sam uz status certificiranog Les Mills instruktora dobio status međunarodnog Les Mills fitness trenera.

 

Naime, kako bih bio vrhunski instruktor i kako bih uvijek mogao pratiti tempo od preko 30 odrađenih treninga u klubu mjesečno te barem još desetak treninga koji se odnose na mene i moj napredak, moram stalno raditi na sebi. Jedna od najbitnijih stavki u cijelom tom procesu je i prehrana, koja nas instruktore čini zdravima, opskrbljuje energijom, a kako bi podnijeli sve napore te ujedno izgradili uzornu tjelesnu konstituciju, koja daje primjer našim vježbačima.

 

Nutricionizam je znanost o prehrani i znao sam da, ako želim biti instruktor na vrhunskom nivou, moram puno raditi na sebi i na tom području prehrane te da se tu moram educirati, konzultirajući se sa stručnjakom.
Javio sam se u NutriKliniku magistru Bratkoviću, jer sam odlučio pronaći stručnjaka koji je najbolji u tom poslu te da bude educiran, stručan i vrlo pouzdan. Uz to, pronašao sam da se uz ime magistra Bratkovića i njegov rad vežu vrlo pozitivni dojmovi i povratne informacije te da postiže odlične rezultate sa svojim klijentima.

 

Dogovorili smo termin prvih nutricionističkih konzultacija i obrade, a prije prvih konzultacija dao mi je upute, kako bi on mogao provesti analizu mog inicijalnog statusa po pitanju prehrane.
Na prvim konzultacijama smo definirali glavne ciljeve:
Naučiti samostalno i praktično provoditi zdravu sportsku prehranu, a ne samo slijediti upute.

 

Smanjiti udio masnog tkiva u tijelu i povećati postotak mišićne mase
Magistar Bratković je odradio mjerenja i odredio inicijalno stanje, napravio detaljan program prehrane prilagođen mojim naporima i aktivnostima tijekom dana. Ubrzo sam krenuo s programom prehrane.
Prve rezultate sam vidio već nakon dva tjedna držanja programa prehrane, a nakon dva mjeseca oni pravi rezultati, bili su za mene naprosto fantastični:

 

PočetakNakon 2 mjeseca
Tjelesna masa79,6 kg72,3 kg
Postotak ukupne tjelesne masti24,3 %17,1 %
Mišićna masa37,10 % 41,30 %
Opseg struka89 cm81 cm
Opseg bokova99 cm95 cm

 

Otkad surađujem s magistrom Nenadom po pitanju prehrane, primjećujem veliku pozitivnu promjenu u mojoj izvedbi pri samom treningu, kao i moj fizički izgled u smislu mišićne mase. Također, osjećam da imam puno više energije i da se puno brže oporavljam.

 

Daljnjim pridržavanjem programa prehrane, smanjio sam postotak masti u tijelu, povećavam i dalje mišićnu masu i najvažnije od svega – naučio sam kako jesti zdravo i pravilno.

 

Plan prehrane koji mi je sastavio magistar Nenad puno mi znači jer ne moram razmišljati što i koliko trebam jesti, već jednostavno pripremiti prema uputama.

 

Mišljenja sam da svaki vrhunski sportaš, rekreativac ili osoba koja drži do zdravlja, trebala bi naučiti se hraniti pravilno, a većina nas nedovoljno zna o zdravoj i kvalitetnoj sportskoj prehrani.

 

Matija Dujnić
31 god.
certificirani međunarodni Les Mills fitness trener
Zagreb
srpanj 2015.

„Sada sam pun elana i energije za život i posao, a Vi ste u tom uvelike pomogli. Zbog sjajnih rezultata i smanjenju tjelesne težine, i kod sina su očite promjene: društveniji je te je sada pun samopouzdanja!”

Dijetoterapija debljine kod osnovnoškolskog djeteta i peteročlane obitelji

Poštovani gospodine Nenade,

 

osjećamo se izvanredno, život nam se okrenuo za 360 stupnjeva pomoću prehrane koju ste nam propisali. Iznimno sam zahvalan na Vašoj suradnji i pomoći. Mislim da se više nikad neću vratiti na stari način prehrane, radi koje se cijela moja obitelj razboljela i loše osjećala. Pun sam elana i energije za život i posao, a Vi ste u tom uvelike pomogli.

 

Zbog sjajnih rezultata i smanjenju tjelesne težine, i kod sina su očite promjene:

društveniji je i ne boji se da će mu se više rugati te je sada otvoren za nova poznanstva u školi te je pun samopouzdanja!

 

U konačnici smo u čitavoj obitelji smršavili čak 58 kilograma! Hvala Vam!

 

Testimonial objavljen u časopisu Doktor u kući

 

Obitelj Krunoslava i Sande Škarica
Ivankovo
travanj 2014.

Zadovoljan sam s uslugom nutricionističkog savjetovanja te bih za njegovu stručnost i jasnoću savjeta dao odličnu ocjenu. Nakon konzultacija imao sam dojam da bi svaki stručnjak nutricionist trebao posjedovati upravo ovakakve kvalitete.“

Sportska prehrana: powerlifting

Javio sam se magistru Bratkoviću jer me zanimao način njegova rada i ostavio mi je dojam stručno obrazovanog čovjeka koji će mi pomoći ispuniti vlastite ambiciozne ciljeve u sportu.

 

Zadovoljan sam s uslugom nutricionističkog savjetovanja te bih za njegovu stručnost i jasnoću savjeta dao odličnu ocjenu. Nakon konzultacija kod mag.Bratkovića, imao sam dojam da bi svaki stručnjak nutricionist trebao posjedovati upravo ovakakve kvalitete.

 

Preporučio bih ga svim ljudima koji se bore s prekomjernom kilažom, kao i pothranjenosti, dok bi sportaši obavezno trebali posjetiti njegovo nutricionističko savjetovalište.

 

Ivan Oberan 
21 god.
power-lifter
Dubrovnik
travanj 2012.

Jako sam zadovoljna pruženom uslugom i širokim spektrom znanja magistra Bratkovića. Svakako bih ga preporučila svima koji brinu o sebi i svojoj prehrani.

Optimizacija sirove prehrane (Raw-Diet)

Zbog specifičnosti moje prehrane (sirova hrana,vegetarijanstvo) htjela sam dobiti odgovore na moja pitanja, pa sam se odlučila obratiti za stručne usluge magistra Bratkovića. Jako sam zadovoljna pruženom uslugom i širokim spektrom znanja magistra Bratkovića. Svakako bih ga preporučila svima koji brinu o sebi i svojoj prehrani.

 

Sanja Budić
Zagreb
travanj 2014.

Svojim znanjem i stručnošću pomogao mi je u rješavanju mojih nedoumica i trudio se da mi pobliže objasni važnost i prednosti dijetoterapije u poboljšavanju osobnog zdravlja i vitalnosti cjelokupnog organizma.“

Dijetoterapija multiple skleroze

Nakon dugo vremena skupljanja informacija, čitanja knjiga i pretraživanje interneta o prehrani kojom bi si mogla pomoći i olakšati svoje zdravstveno stanje (multipla skleroza), nailazila sam na bezbrojne zbunjujuće i pomalo neobjašnjive odgovore. U moru informacija, saznala sam za poznatog hrvatskog nutricionista magistra Nenada Bratkovića. Gospodin Bratković bio je vrlo susretljiv prilikom prvog kontakta te se prilagodio mojim željama i mogućnostima oko zakazivanja termina za razgovor i konzultacije.

Prilikom samih konzultacija upoznao me s utjecajem prehrane i određenih namirnica na moju bolest, stanje i moje tijelo i dao mi smjernice koju bi hranu trebala izbjegavati, a koju preferirati, kako bi poboljšala svoje zdravlje. Isto tako, svojim znanjem i stručnošću pomogao mi je u rješavanju mojih nedoumica i trudio se da mi pobliže objasni važnost i prednosti dijetoterapije u poboljšavanju osobnog zdravlja i vitalnosti cjelokupnog organizma.

Magistar Bratković educirao me i o mogućnostima te načinu nabave kvalitetnije hrane kontroliranog podrijetla te me također usmjerio na dodatke prehrani koji u konkretnom slučaju najbolje odgovoraju mojim potrebama i trenutnom stanju.

Od vrlo velike važnosti za mene je činjenica da se i nakon konzultacije s povjerenjem mogu obratiti  magistru Bratkoviću za daljnja pitanja putem maila ili telefona, što se nikako ne može mjeriti sa čitanjem knjiga i općih informacija.

 

Antica
42 god.
Rijeka
kolovoz 2015.

Mag.Bratković me motivirao na vježbanje i promjenu stila života. Sretna sam što sam mu se obratila za savjet, i svakako bih ga preporučila svakom tko ima slične probleme.“ 

Adaptacija prehrane nakon testa intolerancije

Već duže vrijeme sam zbunjena kontradiktornim informacijama o pravilnoj prehrani, koje čitam po medijima. Posebice nakon što sam primila rezultate mog testa intolerancije na hranu, koji uobičajeno pokazuje niz raznih namirnica koje bi se trebale izbjegavati. Nakon interpretacije testa od strane liječnika, i nadalje nisam znala kako kombinirati namirnice i sastaviti jelovnik.  Osim toga, željela sam malo i smršaviti.

 

Odlučila sam se za najjednostavniji pristup problemu – obratila sam se stručnoj i kvalificiranoj osobi.

 

Magistar Nenad Bratković mi je sastavio program prehrane, nakon dugog i detaljnog razgovora i konzultacija te raznih nutricionističkih mjerenja.

 

Program mi se svidio zbog toga što osim gotovih rješenja, nudi i prikladne „alate“ i savjete koji se mogu primijeniti u svakodnevnom životu. U programu se na kreativan način spajaju namirnice, pa sam tako dobila impuls za primjenu novih ideja te kupnju nove liste namirnica.

 

Mag.Bratković me motivirao na vježbanje i promjenu stila života. Sretna sam što sam mu se obratila za savjet, i svakako bih ga preporučila svakom tko ima slične probleme.

 

Mislim da je prehrana temelj zdravlja i lijepog izgleda i da joj treba posvetiti posebnu pažnju.

 

Sandra
odvjetnik
35 god.
Zagreb

Sa samim savjetovanjem sam jako zadovoljna; bilo je izuzetno stručno i ljubazno savjetovanje, profesionalan pristup, a najviše mi se sviđa što se vidi da uistinu volite čime se bavite.“ 

Dijetoterapija – jačanje imuniteta i povećanje tjelesne mase (mršavost)

Magistru Bratkoviću obratila sam se 2012. godine jer mi je trebala pomoć i savjet oko prehrane. Želja za povećanjem tjelesne mase te sprečavanje čestih padova imuniteta, najčešće za vrijeme stresnih razdoblja, uslijed genetski uvjetovane anemije te nedavno dijagnosticirane HPV infekcije.

 

Htjela sam dobiti sustav edukacije za redovite i kvalitetne obroke te sam se željela savjetovati oko provjerenih dodataka prehrani, a da me sve to ne košta previše (u smislu neupućene nabave skupih namirnica, kupovanja neučinkovitih dodataka.. itd.). Za program prehrane koje sam dobila, mogu reći – svaka Vam čast! :) Vrlo detaljno je i opsežno opisano i napisano. Program prehrane mi je odličan!

 

Željela bih Vam se zahvaliti na ugodnoj atmosferi, stručnom i profesionalnom pristupu i na svim informacijama koje sam dobila, zajedno s mojom majkom koja je nazočila konzultacijama.

 

Sa stručnim savjetovanjem sam jako zadovoljna; bilo je izuzetno stručno i ljubazno savjetovanje, profesionalan pristup, a najviše mi se sviđa što se vidi da uistinu volite čime se bavite.

 

Odlučila sam se za najjednostavniji pristup problemu – obratila sam se stručnoj i kvalificiranoj osobi.

 

Magistar Nenad Bratković mi je sastavio program prehrane, nakon dugog i detaljnog razgovora i konzultacija te raznih nutricionističkih mjerenja.

 

Program mi se svidio zbog toga što osim gotovih rješenja, nudi i prikladne „alate“ i savjete koji se mogu primijeniti u svakodnevnom životu. U programu se na kreativan način spajaju namirnice, pa sam tako dobila impuls za primjenu novih ideja te kupnju nove liste namirnica.

 

Mag.Bratković me motivirao na vježbanje i promjenu stila života. Sretna sam što sam mu se obratila za savjet, i svakako bih ga preporučila svakom tko ima slične probleme.

 

Mislim da je prehrana temelj zdravlja i lijepog izgleda i da joj treba posvetiti posebnu pažnju.

 

Antonela
dipl.oecc.
25 god.
Zagreb
listopad 2012.